WORKSHOPS* LA CITé MOBILE
Startsituatie: Er is een stad die op zoek is naar de ideale plek op aarde.
Ze reist door bossen en straten, langs bergen en zeeën, van warm naar koud met veel en weinig,... tot ze ooit haar kartonnen baksteen neerlegt, haar ankers in de grond bevestigt bij zichzelf denkt:‘Hier wil ik blijven wonen’.
Hoe: We kruipen in de rol van bouwvakker en maken ons eigen ‘maison mobile’. De ruimte wordt een bouwwerf waar karton, tape, schaar en lijm de belangrijkste bouwstenen zijn die ‘la cité mobile’ leven zullen inblazen. Onze eigen benen zorgen voor de mobiliteit van de stad.                     
Op het einde gaan we op zoek naar de ideale woonplek in de openbare ruimte.       Leeftijd: 4-6 jaar, 6-9 jaar en 9-12 jaar                                                                                       
                           
* BEKPOP-PMD
Een bekpop uit recyclagemateriaal maken.                                        
We vertrekken vanuit ‘waardeloos’ materiaal en gaan op zoek naar het wezen dat erin verborgen zit. Laat je verbeelding de vrije loop en ontdek een bekpop in een yoghurtfles of een melkbus.          
Met afvalmateriaal, papiertape en lijm maken we grappige, mooie of monsterlijke bekpoppen die we met onze handen tot leven kunnen brengen.               
Leeftijd: 4-6 jaar, 6-9 jaar en 9-12 jaar                                                                                                        
                                                                     
Deze workshops zijn georganiseerd door Artuur.                             
Artuur is het onderdeel van Artforum waaronder alle workshops gebundeld zijn. Deze workshops zijn geschikt voor kinder- en jongerenorganisaties, cultuurcentra, bibliotheken, jeugddiensten, scholen, ...

Voor reservaties: artforumvzw